Clicky

X

Subscribe to our newsletter

Sign up for Newsletter State of Digital
* = required field
Daily Updates

Search Marketing Expo (SMX) East 2011

Posts on State of Search

%%wpcs-568%%-date%%id%%

Images from SMX East 2011

Will Scott Search InfluenceMike Ramsey from NiftyDavid Mihm Stands in for Matt McGeeMathew Guiver & Benjamin Vigneron

 

Josh BrellerGoogle plus one slideMicah Fisher KirshnerMark Munroe

Alan BleiweissSMX New York 2011Micah-Fisher-KirshnerAlan-Bleiweiss

Videos from SMX East 2011

About Search Marketing Expo 2011

SMX East is one of the two large Search Marketing Expo events that Search Engine Land’s publisher Third Door Media runs each year in the United States. SMX West, held in San Jose Feb 28-March 1, is the other.

The event is entirely focused on search marketing. Search remains the biggest of the online marketing channels, and it deserves the focused deep dive that only we provide over three days. At SMX East, search isn’t shoved in among other marketing topics. It’s proudly performing center stage, all the time.

The conference isn’t just for search marketers. SEOs, SEMs and those doing both will find a welcome home at the show, but anyone even remotely involved with publishing or marketing should attend. Whether you’re a web designer, developer, in public relations, advertising or traditional marketing, search is such a crucial marketing medium that you should maintain an ongoing education about it.

When?

September 13-15, New York

State of Search discount

Are you interested in going to SMX East? You can now go with a discount of no less than 100 dollars! Make sure you sign up here and use the code smx100sofs to get the 100 dollar discount.

Full Program

SMX East Agenda – Tuesday, September 13, 2011

Time SMX Boot Camp Track The Big Picture Track Enterprise & In House Track Best of SMX Advanced Track Sponsors & Partners Track
7:30am-9:00am
(1 hr 30 min)
Breakfast & Registration
9:00am-10:15am
(1 hr 15 min)
SMX Boot Camp: Keyword Research & Copywriting For Search Success
Focus: All
Which Way Google?
Focus: SEM
Enterprise PPC
Focus: PPC
Google Survivor Tips
Focus: SEO
10:15am-10:45am
(30 min)
Refreshment Break
10:45am-Noon
(1 hr 15 min)
SMX Boot Camp: Link Building Fundamentals
Focus: All
The Great Correlation vs. Causation Debate
Focus: SEO
Enterprise SEO
Focus: SEO
What Every Paid Search Marketer Needs To Know About Google +1
Focus: PPC
Noon-1:45pm
(1 hr 45 min)

Lunch & Expo Hall Time
1:45pm-3:00pm
(1 hr 15 min)
SMX Boot Camp: Paid Search Fundamentals
Focus: PPC
Panda-Proofing Your Content
Focus: SEO
In-house PPC Pitfalls: Vendors, Data, Communication
Focus: PPC
Hard Core Local SEO Tactics
Focus: SEO
Search, Social & Mobile – Top Trends To Budget For In 2012
3:00pm-3:45pm
(45 min)
Refreshments & Expo Hall Time
3:45pm-5:00pm
(1 hr 15min)
SMX Boot Camp: Search Engine Friendly Web Design
Focus: SEO
No Session In-House SEO Operations: How Things Get Done
Focus: SEO
Use Searcher Personas To Connect SEO To Conversion
Focus: SEO
The Future of Search – Search + Social + …
5:00pm – 6:15pm
(1 hr 15 min)

Expo Hall Reception

6:15pm-7:00pm
(45 min)


Evening Forum With Danny Sullivan
Focus: All

SMX East Agenda – Wednesday, September 14, 2011

Time Social & Vertical Search Track The Big Picture Track Technical SEO Track Paid Search Track Site Clinics Track
7:30am-9:00am
(1 hr 30 min)
Breakfast & Registration
9:00am-9:45am
(45 min)
A Keynote Conversation With Eli Pariser
Focus: All
9:45am-10:45am
(1 hr)
Refreshments & Expo Hall Time
10:45am-Noon
(1 hr 15 min)
Facebook, Twitter & SEO
Focus: SEO
PPC & SEO: Can’t We All Just Get Along?
Focus: SEM
Duplication, Aggregation, Syndication, Affiliates, Scraping, and Information Architecture
Focus: SEM
Best Practices For Paid Search Testing
Focus: PPC
Are You Ignoring Display Advertising? If So, Are You Crazy?
Noon-1:30pm
(1 hr 30 min)
Lunch & Expo Hall Time
1:30pm-2:45pm
(1 hr 15 min)
Up Close With Google+ and Google +1
Focus: SEO
Discussion: Will Retargeting & Remarketing Become Too Creepy?
Focus: PPC
Schema.org, Rel=Author & Meta Tagging For 2012
Focus: SEO
Best Practices With adCenter For Bing & Yahoo
Focus: PPC
Consumer Engagement Driven Search Management
2:45pm – 3:30pm
(45 min)
Refreshments & Expo Hall Time
3:30pm-4:45pm
(1 hr 15 min)
Ecommerce & Retail Search Marketing Tactics
Focus: SEM
The Current State Of Personalized Search
Focus: SEO
Real Answers For Technical SEO Problems
Focus: SEO
Best Practices with AdWords
Focus: PPC
4:45pm-5:00pm
(15 min)
Refreshment Break
5:00pm – 6:15pm
(1 hr 15 min)
Facebook Ads, Meet Search Ads
Focus: PPC
Extreme Makeover, The SEO Edition
Focus: SEO
Making Data From Google Webmaster Central & Bing Webmaster Tools Actionable
Focus: SEO
How To Create Great Text Ads
Focus: PPC
SEO Site Clinic 1
Focus: SEO
9:00pm-11:00pm
(2 hrs)
SMX After Dark

SMX East Agenda – Thursday, September 15, 2011

Time SEO Track Analytics & Conversion Track SoLoMo Track Paid Search Track Site Clinics Track
8:00am-9:00am
(1 hr)
Breakfast & Registration
9:00am-10:15am
(1 hr 15 min)
Pagination & SEO
Focus: SEO
Video Search Success Stories
Focus: SEM
The SoLoMo Landscape
Focus: SEM
Cousins To Paid Search: Display, Contextual, All In The Family
Focus: SEM
PPC Tune-Up Clinic With The SMX Mechanics
Focus: PPC
10:15am-10:30am
(15 min)
Refreshment Break
10:30am-11:45am
(1 hr 15 min)
Link Building: Why You’re Doing It Wrong
Focus: SEO
The Hidden Treasures Within Google Analytics
Focus: SEO
Doing Offers Right
Focus: SEM
Remarketing & Retargeting: The New Behavioral Ads
Focus: SEM
SEO Site Clinic 2
Focus: SEO
11:45am-12:45pm
(1 hr)

Lunch
12:45pm-1:45pm
(1 hr)
Ask The Search Engines
Focus: SEO
Beyond Rankings: Actionable SEO Reports Your Boss Will Love
Focus: SEO
There Is No “National” Commerce: All Sales Are Local
Focus: SEM
Ask The Paid Search Reps
Focus: SEM
Link Building Clinic
Focus: SEO
1:45pm-2:00pm
(15 min)
Refreshment Break
2:00pm-3:00pm
(1 hr)
Ask The SEOs
Focus: SEO
No Session Mobile Search Ads
Focus: PPC
Ask The Paid Search Buyers
Focus: SEM
Social Media Clinic
Focus: SEM

 

Full Program